POLITYKA COOCKIES

Informacje ogólne
Serwis www.swiatnauki.pl korzysta z plików cookies. Są to niewielkie pliki tekstowe zapisywane w pamięci masowej urządzenia klienta. Informacje przechowywane w tych plikach są całkowicie anonimowe i nie zawierają danych osobowych klienta. Wykorzystanie mechanizmu cookies na stronie www.swiatnauki.pl jest niezbędne do jej prawidłowego działania. Bez korzystania z mechanizmu cookies przez przeglądarkę użytkownika funkcjonalność serwisu jest ograniczona. W takim przypadku należy liczyć się z brakiem możliwości rejestracji, logowania, komentowania artykułów, oglądania filmów itp.

Rodzaje wykorzystywanych plików cookies
Serwis www.wiz.pl wykorzystuje dwa rodzaje plików cookies: trwałe i sesyjne.
- Cookies trwałe przechowywane są na urządzeniu klienta przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia z urządzenia przez klienta. Zamknięcie przeglądarki bądź wyłączenie urządzenia nie powoduje ich skasowania.
- Cookies sesyjne przechowywane są na urządzeniu klienta tylko do czasu zakończenia sesji przeglądarki czyli opuszczenia stron witryny lub zamknięcia przeglądarki. Informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci urządzenia.
Mechanizm cookies nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia klienta.

Podział wykorzystywanych cookies ze względu na funkcjonalność
- Pliki statystyczne, dzięki tym plikom mamy możliwość zbierania informacji statystycznych na temat sposobu korzystania ze witryny przez użytkowników.
- Pliki społecznościowe umożliwiające integrację witryny z serwisami społecznościowymi (m. in. Facebook, YouTube)
- Pliki funkcjonalne umożliwiające zapamiętanie ustawień i preferencji użytkownika
- Pliki reklamowe umożliwiające otrzymanie spersonalizowanej reklamy

Wyrażenie zgody na przechowywanie plików cookies i dostęp do informacji w nich zawartych
Przechowywanie plików cookies i dostęp do informacji w nich zawartych wymaga zgody użytkownika. Może on wyrazić taką zgodę za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego urządzeniu. Takim oprogramowaniem jest przeglądarka internetowa, która domyślnie zezwala na przechowywanie plików cookies. Dlatego też prosimy o sprawdzenie ustawień swojej przeglądarki i w przypadku niewyrażenia zgody na korzystanie z plików cookies prosimy zaznaczyć w ustawieniach przeglądarki opcję odrzucania plików cookies lub sygnalizowanie pytaniem próby ich przesłania. W przeciwnym wypadku poruszając się po stronach serwisu www.swiatnauki.pl użytkownik wyraża zgodę na wykorzystywanie przez witrynę plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej.

Aktualne numery
10/2018
10/2017 - specjalny
Kalendarium
Listopad
18
W 1897 r. urodził się Patrick Maynard Stuart Blackett, brytyjski fizyk, laureat Nagrody Nobla.
Warto przeczytać

Skąd się wzięliśmy? Jak to się wszystko zaczęło? To najbardziej fundamentalne pytania we wszechświecie.


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

dodano: